Iedereen is wel bekend met fysiotherapie. En met VR. Maar niet altijd met de combinatie ervan.
Merkwaardig genoeg is zelfs onder fysiotherapeuten nog zendelingswerk te verrichten op dit gebied; uit onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer de helft van de fysiotherapeuten niet precies weet hoe ze deze innovatieve combinatie moeten inschatten en welke voordelen ze oplevert voor zowel de patiënt als de behandelaar. Wisse Kommunikatie heeft Corpus VR, een van de toonaangevende VR-oplossing voor fysiotherapeuten, en bovendien van Nederlandse makelij, geholpen daar verandering in te brengen. En daartoe is het bedrijf uitstekend geoutilleerd; niet alleen door zijn solide en grote client base, maar ook door de expertise van de initiatiefnemers en medewerkers.De insteek is even eenvoudig als effectief: de fysiotherapeut zet Virtual Reality in om zijn patiënt zijn oefeningen te laten doen.
Bovendien speelt de – in feite eenvoudige – techniek in het combiconcept een bijna onevenredig grote rol.
Door VR slim in de therapie te integreren, wordt traditioneel handwerk feitelijk wetenschap. De cliënt volgt zijn therapie namelijk in de VR-werelden terwijl feedback van sensoren terugkomt in het dashboard. De software past daarop automatisch de moeilijkheidsgraad van de training aan. Uiteraard kan de therapeut ook nog aan de knoppen draaien en oefeningen zwaarder of lichter maken. Op welk niveau de patiënt ook acteert, het systeem houdt automatisch zijn voortgang bij.Op basis van de 'start-upstatus' en de verschillende doelgroepen hebben we een groot aantal componenten ontwikkeld en activiteiten uitgevoerd.
Ons Digital Authority Program verdient een speciale vermelding.
In het kader van dit programma creëerden we 3 wekelijkse posts voor LinkedIn, die zonder uitzondering zoveel mogelijk wegbleven van de verkoop van de oplossing, maar vooral de bedoeling hadden om kennis te delen en het thought leadership van de experts van Corpus VR te vergroten.