Nieuws en blogs

De kracht van video

Vloggen is helemaal van nu. Niet zonder reden denk ik. Vlogs zijn gemakkelijk te maken, eenvoudig te verspreiden en ideaal voor de luie medemens die het lezen van veel letters achter elkaar maar gedoe vindt. Ik hoor daar soms ook bij. Video heeft nu eenmaal een bepaalde aantrekkingskracht, waarschijnlijk omdat kijken minder moeite kost dan lezen. Als ik mijn timeline op Facebook of LinkedIn bekijk, klik ik vaker door naar een video dan naar een diepgravend artikel met mooie quotes. Dat laatste bewaar ik liever voor op de zondagochtend in de zon, na mijn ontbijt. Overigens is de kans klein dat ik mij dan nog herinner dat ik dat artikel wilde lezen. Net als het feit dat de zon schijnt.

In de PR wordt er ontzettend veel geblogd. Tegelijkertijd zien we weinig vlogs. Misschien omdat een vlog te persoonlijk is, een ‘snel’ imago heeft en daarom niet past binnen zakelijke communicatie. Toch zou video veel vaker ingezet kunnen worden om doelgroepen aan te spreken en snel en eenvoudig boodschappen te verspreiden. Niet perse met vlogs, maar bijvoorbeeld met een videocase. Een beeldende uiteenzetting waarom een klant kiest voor een product of dienst zorgt bovendien voor een grote mate van authenticiteit.

Voor één van onze klanten, Autodesk, maakten we onlangs een videocase over HFB, een Rotterdams bureau dat goed thuis is in de BIM-wereld. Directeuren en projectleiders stonden ietwat onwennig voor de camera en presenteerden hun bedrijf en een lopend project. Aan enthousiasme ontbrak het hen niet, hoogstens aan ervaring met de camera. Maar aan dat laatste is eenvoudig wat te doen.

Ondertussen heb ik het eindresultaat ontvangen: een perfect PR-instrument voor uiteenlopende platforms dat uitnodigt tot delen en zo een groot publiek bereikt. Maar bovenal is het een instrument dat de ontvanger weinig moeite kost.

Bekijk hier het resultaat:

 

Puck Stamps

      Laat uw reactie achter