Crisiscommunicatie

Enkele van onze specialisaties binnen het vakgebied PR zijn crisismanagement en crisiscommunicatie, en in het kielzog daarvan reputatiemanagement. Ieder bedrijf en iedere organisatie kan met een crisissituatie te maken krijgen. Wat de aard van de crisis ook is: onmiddellijke actie is vereist. Zeker in het huidige medialandschap, waarin scorebeluste journalisten en social media een cruciale rol spelen en nieuws zich razendsnel verspreidt.

Door middel van snelle en adequate crisiscommunicatie en gedegen crisismanagement kunt u de aandacht, die de gebeurtenis onherroepelijk krijgt, in goede banen leiden. Zodra het letterlijke dan wel figuurlijke sein ‘brand meester’ klinkt, is het zaak om de naam en uitstraling van uw organisatie weer op niveau te krijgen door middel van offline en online reputatiemanagement.

Crisiscommunicatiecontract

Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is ons crisiscommunicatiecontract. Voor een kleine veertig contractanten - alleen al in de zorgsector - staan onze vier crisiscommunicatieconsultants 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, dag en nacht klaar via ons centrale crisisnummer 026 3720871.

De organisaties die ons crisiscommunicatiecontract afnemen, bieden we behalve onmiddellijke bijstand een maandelijkse gepersonaliseerde social media-update en de mogelijkheid onze andere diensten, waaronder het opstellen van een crisiscommunicatieplan en het volgen van media- of calamiteitentrainingen, tegen het contractantentarief af te nemen.

Zomercrisiscontract

Speciaal voor de vakantieperiode bieden we u een ‘light-versie’ van ons contract aan, zodat de afdeling communicatie en de bestuurder of CEO ook met een gerust hart weg kunnen. Waarbij het adjectief ‘light’ overigens alleen betrekking heeft op de contractperiode, die in dit geval geen jaar bestrijkt maar alleen de vakantiemaanden juli tot en met september. Alle diensten die wij onder het normale crisiscommunicatiecontract aanbieden, waaronder 24/7-beschikbaarheid, bieden we ook in het vakantiecontract aan. Het zomercontract gaat uit van 5 uur bijstand.

U vindt meer informatie over onze dienstverlening in dit document. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. 

Wilt u direct contact met onze crisiscommunicatieconsultants om hen een crisissituatie voor te leggen? U bereikt ons via ons centrale crisisnummer 026-3720871.