• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten
Sensia is de eerste solutions provider voor digitalisering en integrale automatisering in de olie- en gasindustrie

Rockwell Automation (NYSE: ROK) en Schlumberger (NYSE: SLB) hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een definitief akkoord hebben bereikt over de al eerder aangekondigde oprichting van een nieuwe joint venture onder de naam Sensia. Sensia wordt de eerste solutionprovider voor digitalisering en integrale automatisering van productie, processing en transport in de olie- en gasindustrie.

De nieuwe joint venture zal profiteren van de bundeling van Schlumberger’s diepgaande kennis van de olie- en gasindustrie en de expertise van Rockwell Automation op gebied van automatisering en informatie. Sensia zal zich richten op de snelgroeiende behoefte aan digitalisering en automatisering in dit marktsegment.

“Sensia zal digitalisering en automatisering op grote schaal voor elk olie- en gasbedrijf mogelijk maken, zodat al hun plants en installaties productiever en winstgevender kunnen opereren”, zei Allan Rentcome, CEO van Sensia. “Wij zullen productie, transport en processing van olie en gas eenvoudiger, veiliger en betrouwbaarder maken.”

De verwachting is dat Sensia in het eerste jaar een omzet van 400 miljoen dollar zal genereren en op termijn werk zal bieden aan circa 1.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van Sensia staat in Houston (Texas).

Sensia zal in de markt als een onafhankelijk bedrijf opereren. Rockwell Automation bezit 53% van de aandelen in de joint venture; Schlumberger 47%. Rockwell Automation betaalde Schlumberger bij de afronding van de overeenkomst 250 miljoen dollar in contante middelen.