• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten
– Unieke combinatie van mobiliteit en prestatie, met een gewicht van slechts 870 gram** en onderworpen aan MIL-STD 810G-test
– Ontwikkeld voor de moderne mobiele professional, inclusief toepassingen voor een uitstekende connectiviteit, security en gebruiksgemak

 

Dynabook Europe GmbH kondigt de Portégé X30L-G aan, ‘s werelds lichtste 13.3” ooit*, uitgerust met een Intel 10e generatie processor. De X30L-G is ontworpen voor ultieme draagbaarheid – met een gewicht van slechts 870 gram** – en is uitgerust met functionaliteiten die de connectiviteit, prestaties, security en gebruikerservaring verbeteren. Het nieuwe device voldoet aan (en overtreft zelfs) Microsoft’s Modern Device-standaard, de benchmark voor moderne computing devices.

De Portégé X30L-G is ontwikkeld als de perfecte partner voor de moderne professional, zowel op kantoor als onderweg. Mobiliteit en duurzaamheid zijn op elkaar afgestemd in het magnesium chassis dat zeer licht en tegelijkertijd robuust is, en waarbij stijfheid een belangrijk element vormde in het ontwikkelingsproces. De Portégé X30L-G is ontworpen om onder extreme omstandigheden te kunnen blijven functioneren en voldoet aan de MIL-STD-810G-standaarden. Dat betekent dat de laptop aan de hoogste standaard voldoet wanneer het gaat om bestendigheid tegen vallen, extreme temperaturen, vochtigheid en stofdichtheid. Dit toont de algehele robuustheid van het device aan en zorgt ervoor dat de X30L-G voldoet aan de strenge eisen van de hedendaagse mobiele werknemer. Het door Sharp ontwikkelde niet-reflecterende 13” IGZO FHD LCD-beeldscherm biedt een hoge helderheid met 470NIT en tegelijkertijd een laag stroomverbruik, vergelijkbaar met het verbruik van een standaard LCD-scherm. De combinatie van een batterijduur van 14,5 uur* (met het IGZO-scherm) en de Quick Charge-functie die ervoor zorgt dat een half uur opladen een batterijduur van maar liefst 4 uur oplevert, betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het sparen van de batterij als ze onderweg zijn.

Licht in gewicht, gewichtig in prestaties

Ondanks het ultralichte gewicht en het compacte design, biedt de Portégé X30L-G de ultieme gebruikerservaring, op elke locatie. De nieuwste 10e generatie Intel Core™ Processors en een groot aantal opties voor SSD-opslag, waaronder SATA, PCIe en Intel® Optane, maken snelle workflows en een hogere productiviteit mogelijk. Een Micro SD-kaart biedt daarnaast extra portable opslagmogelijkheden, terwijl een snel DDR4 RAM-geheugen ervoor zorgt dat het device voldoet aan de eisen van hedendaagse zakelijke applicaties.

“De introductie van de Portégé X30L-G laat zien dat we blijven investeren in het ontwikkelen van devices die voldoen aan de wensen en eisen van hedendaagse mobiele professonials. Dit device toont aan dat onze engineers in staat zijn om krachtige componenten in steeds compactere devices te integreren,” zegt Damian Jaume, President van Dynabook Europe GmbH. “De volgende generatie van lichtgewicht devices is hier en we zijn er trots op dat wij vooroplopen in deze innovatie.”

Uitgebreide connectiviteit en eerstelijns security

Het device profiteert van een uitgebreid aantal opties voor netwerk- en randconnectiviteit. Een USB Type-C-poort is geschikt om op te laden, beeldschermen te verbinden of data te versturen via een enkele connectie. Ondanks het ultradunne ontwerp, is het device uitgerust met een full-size HDMI-poort en twee USB 3.0-poorten waardoor gebruikers geen verloopstekkers nodig hebben wanneer ze onderweg zijn. Een optioneel USB-C-dock biedt opties voor one-click-connectie waardoor er geen wirwar van kabels ontstaat en snel verbinding gemaakt kan worden met randapparatuur. Wat betreft netwerkconnectiviteit, ondersteunt de nieuwste Intel® 802.11ax (WiFi 6) + BT 5.0 WiFi-module hogere snelheden en meer bandbreedte, terwijl een Gigabit-LAN-poort zorgt voor eenvoudige en snelle toegang tot het netwerk op het kantoor.

Security is voor ieder bedrijf een belangrijke prioriteit. De Portégé X30L-G is zeer veilig en eenvoudig in beheer en biedt bedrijven bescherming tegen steeds slimmer wordende firmware en cyberaanvallen gericht op hardware. Om ongewenste toegang tot bedrijfsgevoelige data tegen te gaan, is het device uitgerust met gezichts- en vingerafdrukauthenticatie via Windows Hello en Intel Authenticate. Andere securitycomponenten zoals Trusted Platform Module 2.0 (TPM) en het in eigen huis ontwikkelde BIOS bieden een extra stevige beveiligingslaag.

De Portégé X30L-G is beschikbaar vanaf medio februari 2020. Ga voor meer informatie over het aanbod van dynabook naar nl.dynabook.com.

 

* Gebaseerd op onderzoek door Dynabook Inc. onder 13” laptops met 10e generatie Intel Core U Series processors, uitgevoerd op 27 december 2019

** Afhankelijk van de configuratie