• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft vandaag de nieuwe Leica iCON iCT30 maatvoeringstool gepresenteerd, waarmee de bouw- en installatiesector efficiënter kunnen werken. In combinatie met de op maat gemaakte Leica iCON build veldsoftware is de iCON iCT30 een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing om de productiviteit in de bouw te verhogen. Met de tools worden niet alleen de arbeidstijd en het aantal fouten beperkt, maar tegelijkertijd de nauwkeurigheid en snelheid van werken verbeterd. De nieuwe iCT30 is een instapmodel dat bij uitstek geschikt is voor eenpersoonstaken.

De nieuwe Leica iCON iCT30 maakt maatvoering in de bouw en installatie erg eenvoudig

“De Leica iCON iCT30 is ontworpen voor gebruikers die voor de eerste keer van de conventionele handmatige meetmethoden overstappen op geautomatiseerde workflows. De hardware en software zijn eenvoudig te gebruiken”, zegt Shane O’Regan, productexpert Leica iCON bij Leica Geosystems. “De nieuwe maatvoeringstool is onderdeel van het iCON-portfolio voor de bouw- en installatiesector en is geïntegreerd in de bouwspecifieke iCON-software die het gebruik van volledig gerenderde BIM-modellen in .IFC-formaat mogelijk maakt.”

Functies voor hogere productiviteit

Het eenvoudiger richten van de telescoop, de hoge nauwkeurigheid en de bediening door een enkele persoon zijn enkele belangrijke kenmerken die de iCT30 maatvoeringstool van vergelijkbare apparatuur onderscheiden. De iCT30 is een snelle en robuuste tool die operators ondersteuning biedt in moeilijke omstandigheden op bouwlocaties met bijvoorbeeld reflecties, onderbreking van de zichtlijnen of blokkades. Met de iCT30 kunnen operators meer punten per dag in kaart brengen, waardoor het bouwproces versneld wordt.

De nieuwe Leica iCON iCT30 wordt gelanceerd op de Bauma in München. Voor demonstraties kan men terecht op de Hexagon-stand 137 in hal A2.

Meer informatie over de nieuwe reeks maatvoeringstools is te vinden op: https://leica-geosystems.com/nl-NL/products/construction-tps-and-gnss/leica-icon-ict-30.